Welke premie krijgt u voor uw gevelrenovatie?

U hebt besloten uw gevel te renoveren. Dat is een werk dat al eens een aardige cent kan kosten. Gelukkig springt de overheid in met allerlei premies. Maar welke premie kunt u nu krijgen voor die gevelrenovatie? De premies zijn afhankelijk van het gewest (Vlaams, Waals of Brussels Hoofdstedelijk gewest) waarin u woont. Er zijn ook grote verschillen in premies volgens de provincie of gemeente waar u woont.

De basisvoorwaarden

Het is dus erg belangrijk om u goed te informeren. U wil zo’n financieel ruggensteuntje immers niet mislopen. Bij G&V helpen we u bij het aanvragen van de passende premie voor gevelrenovatie.

In eerste instantie dient u te voldoen aan volgende voorwaarden:

  • Uw huis moet minstens 5 jaar oud zijn
  • Minimum warmteweerstand isolatie R = 3 (vb. isolatie EPS 032, dikte 10 cm)

Hoogte van uw premie

Indien voldaan wordt aan deze voorwaarden kan u bij infrax of eandis een premie ontvangen van € 15/m² voor uw gevelisolatie. Deze premie geldt voor de totale oppervlakte, en zowel voor de isolatie, voor de vernieuwing van ramen of voor een combinatie van de twee.

Bij het einde der werken bezorgen wij u de nodige reeds ingevulde documenten die u na aanvulling van uw bankrekeningnummer, handtekening, … kan bezorgen aan uw maatschappij. 

Profiteer van de premiezoeker

Wil u nu al graag een idee krijgen van de premies voor gevelrenovatie waar u recht op hebt? Raadpleeg dan de premiezoeker van de Vlaamse Overheid.

Contacteer ons voor meer informatie.