Uw vragen over gevels bekleden

Welke gevelbekleding kiest u? Crepi, steenstrips, Gevelbekleding in vezelcement... Of een combinatie? Elk materiaal heeft niet alleen een eigen uitstraling, maar ook unieke eigenschappen. En die vragen om een bijpassende werkwijze. Daarom is gevels bekleden specialistenwerk. Bent u op zoek naar een gevelspecialist in regio Antwerpen, Vlaams-Brabant, Brussel of Limburg? Bij G&V zit u goed voor een kwalitatief hoogstaand resultaat.

Heeft u nog enkele prangende vragen over gevels bekleden? Bekijk dan zeker dit overzicht van de meest gestelde vragen. Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie. 

Hoe gevelbepleistering aanpakken op houtskelet?

Er bestaan systemen die je rechtstreeks op de houtwolplaten kan bevestigen. De opbouw is als volgt:

  • lijnmortel met wapeningsweefsel, primer en een afwerklaag met siliconenharspleister van 1.5 mm.
Is gevelpleister blijvend?

Er is 10 jaar garantie op het product van de fabrikant en de uitvoering. Dit systeem is in principe voor de rest van je dagen. Nog beter is een systeem met isolatie, want dit heeft invloed op de energiekosten; besparing!

Hoe scheuren in gevelpleister herstellen?

Lokaal kunnen scheuren in gevelpleister hersteld worden, maar het blijft zichtbaar. Het best herneem je het volledig. Normaal valt dit binnen de 10-jarige aansprakelijkheid, indien er geen externe factoren de beschadiging hebben veroorzaakt.

Welke bepleistering moet aan de buitenkant van cellenbeton?

Dit gebeurt volgens een specifiek stappenplan:

  1. Om te beginnen moet de cellenbeton eerst voldoende besproeid worden met water. 
  2. Daarna wordt deze bepleisterd in een tweetal lagen met cementpleister.
  3. Dan wordt er een primer aangebracht.
  4. De afwerking gebeurt met een siliconenharspleister. 
Kan spouwmuurisolatie als een muur bezet is met crepi?

Normaal zal de aangebrachte crepi dampdoorlatend zijn en aldus geen probleem geven met spouwmuurisolatie. Het aanbrengen van een nieuwe laag kan dus perfect omdat deze ook dampdoorlatend is. Indien de crepi geverfd is, moet er wel eerst een hechtingslaag worden aangebracht.